De forskellige typer af HLR-dukker

HLR-dukker er tilbehør, der bruges til HLR-træning, og de fås i forskellige størrelser. HLR-dukker hjælper med at simulere HLR på en levende patient og lærer HLR-færdigheder, der kan bruges i en nødsituation. HLR-dukkerne varierer afhængigt af størrelse, producent og funktioner såsom brystkompressioner eller vejrtrækningshastighed. HLR-dukker har også en realistisk anatomi, hvilket er vigtigt for at lære at udføre HLR korrekt!

Grundlæggende HLR-dukke

En grundlæggende HLR-dukke er en dukke til HLR-træning, der giver mulighed for simulering og træning af HLR. Basale HLR-dukker varierer efter størrelse, producent og funktioner som f.eks. brystkompressioner eller vejrtrækningsfrekvens.

HLR-dukker er tilbehør, der bruges til HLR-træning, og de findes i forskellige størrelser. HLR-dukker hjælper med at simulere HLR på en levende patient og lærer HLR-færdigheder, der kan bruges i en nødsituation. HLR-dukker varierer efter størrelse, producent og funktioner som f.eks. brystkompressioner eller vejrtrækningsfrekvens. HLR-dukkerne har også en realistisk anatomi, hvilket er vigtigt for at lære at udføre HLR korrekt!

HLR-dukke til spædbørn/barn

En HLR-dukke til spædbørn er typisk designet til at efterligne HLR på en baby eller et lille barn. HLR-dukker til spædbørn og børn er anderledes end HLR-dukker til voksne, fordi de giver dig mulighed for at bruge mindre HLR-træningsudstyr som f.eks. den pædiatriske pose-ventilmaske (BVM), der bruges i HLR-træning.

Voksen mandlig eller kvindelig HLR-dukke

En voksen HLR-dukke er designet til at efterligne HLR på en mand eller kvinde af gennemsnitlig størrelse. Voksen-HLR-dukker varierer efter størrelse, producent og funktioner som f.eks. brystkompressioner eller vejrtrækningsfrekvens. HLR-dukkerne har også en realistisk anatomi, hvilket er vigtigt for at lære at udføre HLR korrekt!

Dukker til avanceret luftvejshåndtering (AAM)

En avanceret luftvejsdukke er HLR-træningsdukker, der giver dig mulighed for at simulere HLR med en pose-ventilmaske. Advanced Airway Management HLR-træningsdukker er specielt designet til brug med Pediatric BVM-, Transportation BVM- og Rapid Sequence Induction (RSI)-apparater.

Pediatric advanced life support (PALS)-dukker

En pædiatrisk HLR-dukke er typisk designet til at efterligne HLR på en baby eller et lille barn. Pædiatriske HLR-dukker adskiller sig fra voksne HLR-dukker, fordi de giver mulighed for at bruge mindre HLR-træningsudstyr, f.eks. den pædiatriske pose-ventilmaske, der bruges til HLR-træning.

Kombikits til neonatal genoplivningsprogram (NRP) og pædiatrisk avanceret livredning (PALS)

En HLR-træningsdukke, der indeholder en kombination af både HLR-dukker til voksne og børn. Disse sæt giver dig mulighed for at simulere HLR på et spædbarn eller et barn og for at undervise i HLR-færdigheder, der kan bruges i neonatal genoplivning eller pædiatrisk avanceret livredning.

HLR-dukker har eksisteret siden 70’erne, hvor de først blev udviklet af Robert O’Neill, som var brandmand fra Texas . Siden da er HLR-dukker blevet mere populære på grund af deres realistiske anatomi og skildring af forskellige typer skader såsom skudsår, stiksår, forbrændinger osv. I takt med at teknologien har udviklet sig, har producenterne af HLR-dukker også gjort det. Nyere versioner leveres nu med pulsmåler, hvilket gør dem endnu mere virkelighedstro!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *