Dødsbo og alt den hjælp du skal bruge

Velkommen tilbage til bloggen. I dag her på bloggen skal vi tale om et dødsbo og hvordan du kan få hjælp til dette fra en dansk advokat

Hej alle sammen! Velkommen tilbage til bloggen. I dag her på bloggen skal vi tale om et dødsbo og hvordan du kan få hjælp til dette fra en dansk advokat, som virkelig ved, hvad de har med at gøre. Det kan være en vanskelig situation, så det er godt at spørge om hjælp.

Information om dødsbo

I dag her på bloggen skal vi som sagt tale om hvad et dødsbo er – læs mere her. Det er noget, som er lidt vanskeligt at finde ud af. Jeg vil forsøge at gøre dig klogere på situationen, så du kan håndtere den bedst og hurtigst muligt i din situation. Det er noget, som vi ikke forstår, hvis vi ikke har været i denne situation. Hvad er et dødsbo først og fremmest? Et dødsbo kategoriseres således: Ved et dødsfald efterlader afdøde en række værdier, såsom hus, bil, indbo, smykker, kunst eller noget lignende. Dette kaldes et dødsbo, fordi det var værdierne i det bo, som den døde efterlod. Værdigenstandende skal opgøres og fordeles blandt arvingerne. Dette kan være en hustru eller mand, børn, børnebørn eller lign. Der er en del forskellige måder hvorpå dette kan gøres, og derfor synes jeg også, at det er en rigtig god ide at kontakte en advokat omkring dette.

Forskellige behandlinger af et dødsbo

Der findes forskellige behandlinger af et dødsbo. Der er faktisk hele 7 former for behandling af et dødsbo! Jeg synes lige, at vi skal kigge på dem. Det var nemlig noget, som forvirrede mig en del. Der er noget, som hedder et Boudlæg. Det anvendes ved mindre boer, som ikke har større ting af værdi og det vil nærmere beregnet sige værdier/aktiver på under under 43.000 kr. Som vi talte om, kan der også være en ægtefælle tilbage efter dødsfaldet, og her er der en behandlingsform, som hedder Ægtefælleudlæg. Denne er super relevant i de tilfælde, hvor afdøde efterlader sig en ægtefælle. Her skal den samlede formue er under 780.000 kr. Der er også Uskiftet bo, som er en behandlingsform der kan være en hensigtsmæssig behandlingsform, hvis der er tale om ældre ægtefæller med fælles økonomi og fællesbørn. Jeg håber, at denne gennemgang er en hjælpe for dig, som står i en situation med et dødsbo. Hvis du vil læse mere, har jeg linket til advokatens hjemmeside længere oppe i denne blogpost.

Du kan læse meget mere om bolig på bloggen lige her. Jeg håber, at du får en rigtig dejlig dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *