Ølbrygning udstyr for den glade amatør

  • af
Ølbrygning udstyr

Dette blogindlæg kommer til at handle om, hvordan du som spæd amatør, kan komme igang med at brygge dit eget øl. Det behøver ikke at være til kommercielt brug. Der er tusindevis af danskere derude, som hygger sig med at brygge deres eget øl.

Vil du vide mere om ølbrygning udstyr kan du læse mere her.

Hvordan man anskaffer sig ølbrygning udstyr

Idag er det super let at anskaffe sig kvalitets udstyr, til ølbrygning. Før i tiden var der mange der lavede deres eget udstyr, af alt muligt andet. Det betød at der tit var problemer med bakterier, fordi der bare blev brugt, hvad end man kunne finde. I dag kan du for et par tusinde kroner, hvilket de fleste hobbister har, få noget udstyr, af rigtigt høj kvalitet. Den helt store fordel ved proffesionelt udstyr er dog, at man har meget bedre kontrol over at øllet ikke overgære.

Er det lovligt at brygge øl selv?

I danmark kan du helt frit brygge din eget øl, så længe at du holder det i mængder hvor det vurderes til at være til eget forbrug. Skal du brygge større mængder, kræver det en godkendelse fra fødevarestyrrelsen, men med det rigtige ølbrygning udstyr, fåes den “nemt”.
Som sagt er det fuldt ud lovligt at brygge øl til eget forbrug. Hvis øllet skal deles med andre, kræver det teknisk set at de er medejere af bryggen. Det er derfor en god ide at have dokumentation fra eventuelle medejere, i en bryg, eller i udstyr. Så længe at man ikke distribuere noget, vil man dog aldrig få besøg af hverken politiet eller fødevarestyrelsen.

Hvis i skal holde en fest i forbindelse med at smage på øllet, så kan i læse mere om flotte firmafest lokaler i københavn her

Hvorfor du skal brygge din øl selv

Der er mange gode grunde til at investere i sit eget ølbrygning udstyr. I vores erfaring er der mange vennegrupper, mest af mænd, som går sammen om at brygge øl, for at have en “undskyldning” for at mødes. Det kan være svært at blive ved med at finde tid til at se alle sine gode venner, specielt sidst i tyverne, først i trediverne, hvor forhold bliver seriøse, folk bliver gift, får børn og generelt bare har travlt med dem selv. At få folk investeret i noget fælles er bare en god måde at holde sammen på og samtidigt få lidt tid væk fra koner og kærester

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *